Mint azt megírtuk, befejeződött a nyomozás május végén történt dunai hajóbaleset ügyében.

A helyszíni szemlék során 133 bűnjelet foglaltak le, amelyek - a Hableány hajótestén kívül - másfél köbméternyi mennyiséget tesznek ki. Összesen 230 embert hallgattak meg, 109 embert tanúként. Több mint 50 órán át tartott a helyszíni szemle, amelynek során 4292 fényképfelvétel készült.

A rendőrség most közzétett egy 5 és félperces videót, amiben több, eddig nem látott felvétel is látható a hajók ütközéséről, valamint a mentésről, és a Hableány kiemeléséről.

Az első képkockákon például az látszik, ahogy a dél-koreai turisták beszállnak a Hableány sétahajóba, ezután pedig több kamera, különböző szögekből készült felvételein láthatod a balesetet.

Közeli képeken lehet látni a Hableány roncsát is, valamint az eltűnt áldozatok felkutatására indított keresőcsapatok munkáját is.

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A sétahajón 35-en utaztak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok. Egy dél-koreai nő holttestét továbbra is a napi járőrszolgálat során keresik, de a rendőrfőkapitány elmondása szerint "naponta csökken az esély, hogy megtaláljuk".