A 10 éves brit iskolás, Bertie Caplan körülbelül fél óra alatt találta ki az iskolai zaklatás ellen kiálló No More című dalát egy profi zenész, Perrie Young segítségével, miután megnyert egy dalszerző versenyt az iskolájában. A dalt még szeptemberben vették fel, a hozzá gyártott videoklipet október második felében töltötték fel a YouTube-ra, az iTunesra pedig a zaklatás elleni hét kezdetén került ki múlt hétfőn - írja az Express.


A zaklatásellenes dal a megjelenése napján csak úgy szárnyalt: a brit iTunes énekes-dalszerző kategóriájában olyan ismert zenészeket utasított maga mögé, mint Ed Sheeran és Sam Fender, és volt, hogy még a listát is vezette. Igaz ugyan, hogy csak rövidebb időszakokban.

A Nagy-Britannia Hertfordshire megyéjének Shenley nevű falujában található Clore Shalom általános iskola tanulóját az inspirálta arra, hogy az érzékeny témával foglalkozzon, hogy megnézett egy darabot az észak-angliai iskolai zaklatásról.

Az iskolás dalszerző azonban csak hallomásból ismeri a zaklatás negatív hatásait, és azt mondta a szüleinek, hogy nagyon örül, hogy sem ő, sem a nővére nem vált áldozattá - mondta a fiatal zenész szerzőtársa, Young.

Hiszek abban, hogy mindenkinek hangot kell adni, függetlenül attól, hogy kicsoda, vagy honnan jött. A gyerekeknek beszélniük kell a kihívásaikról, és tudniuk kell, hogyan kérjenek segítséget

- ezt pedig már a fiatal dalszerző magyarázta.

A dal online értékesítéséből befolyt összes pénzt a BulliesOut nevű jótékonysági szervezet javára fordítják, amely arra buzdítja az embereket, hogy legyenek kedvesek.

Young, a CreativeKid és a PerrieYoungMusic alapítója a munkája részeként látogatja London és Hertfordshire iskoláit, ahol önbizalomórákat tart a tanulóknak. A férfi az is elmondta: eddig tíz különböző iskolát látogattak meg, hogy előadják a dalt a diákoknak, és terjesszék annak zaklatásellenes üzenetét.

Igazán csodálatos dolog, amit a fiú tesz azzal, hogy a pénzt a BulliesOut jótékonysági szervezet számára gyűjti - mondta a zenész.

Ez nem csak a pénzről szól, hanem a tudatosságról is. Az ő iskolájában nincs zaklatás, mert olyan nagy hangsúlyt fektetnek a zaklatás elleni küzdelemre. Ő tényleg mögötte áll. Találkozott a gyermekeim néhány barátjával is, akiket zaklattak, és tudja, milyen az

- dicsérte a férfi az iskolás dalszerzőt.

"A világ változik, és nem oké, ha zaklatnak. Ő egy fiatal srác, aki biztos akar lenni abban, hogy a zaklatás nem történik meg. Amikor iskolába jártam, sok zaklatást láttam. Lányokat zaklattak, mert túlsúlyosak voltak, vagy mert nem volt barátjuk. Manapság, a közösségi média korában a zaklatás olyan szörnyű lehet, és jó látni, hogy az iskolák tesznek valamit ellene. Amikor én gyerek voltam, ha valakit zaklattak, az bajban volt, és az iskolák nem tettek semmit" - folytatta felfedezettje méltatását Young, majd áttért és a zaklatással kapcsolatos saját élményeire.

Emma Thomas, a BulliesOut szóvivője azt mondta: "A zaklatás folyamatos probléma, amely sokak életére káros hatással van, és nagyon fontos, hogy sok különböző mechanizmust használjunk fel a zaklatás hatásainak hangsúlyozására. A No More egyedülálló módon teszi ezt egy olyan fiatal szemszögéből, aki kedvességet és együttérzést akar mutatni mindenkinek. A BulliesOutnál szeretnénk megköszönni Perrie-nek, Bertie-nek és családjának, hogy úgy döntöttek, támogatják a jótékonysági szervezetet a dal megjelenésével."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!