A négyszeres Grammy-díjas brit zenész egy autó tetején, gitárral a kezében örvendeztette meg rajongóit egy minikoncerttel.


A plágium vádja alóli felmentését és új albumának megjelenését ünnepelte Ed Sheeran New York utcáin egy rögtönzött koncerttel, amelyre hatalmas tömeg gyűlt össze, és sokan videóra vették a nem mindennapi fellépést – írja a Page Six.

Az énekes könnyekben tört ki, amikor az illetékes manhattani esküdtszék kimondta: Sheeran nem másolta le a Thinking Out Loud című slágeréhez Marvin Gaye soulzenész Let's Get It On dalát. A 32 éves sztárt így felmentették a plágium vádja alól.

Ezért igencsak jókedvűen érkezett meg az egyik New York-i lemezbolthoz új albumának megjelenése apropóján, ahol rajongók százai fogadták.

Több dalt is előadott, a rögtönzött minikoncertről készült videók pedig villámgyorsan elterjedtek a közösségi médiában.

@whatisnewyorkofficial @Ed Sheeran got on top of a car and performed a song in SoHo for the release of his new album #subtract ♬ original sound - WhatIsNewYork

A brit énekes ellen Marvin Gaye társszerzője, Ed Townsend örökösei indítottak pert, akik 100 millió dolláros kártérítést követeltek, mivel szerintük Sheeran népszerű dala feltűnő hasonlóságokat mutat Gaye és Townsend 1973-as slágerével.

Ezt megelőzően Sheerant kétszer is beperelték plagizálás miatt, azok az ügyek peren kívüli egyezséggel zárultak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!