Medárd napján – és a következőkben is – sokfelé kell záporra, zivatarra, jégesőre számítani. Marad a dunsztos idő.

Villámárvíz, felhőszakadás, ismétlődő csapadék – egyelőre marad a fülledt, záporos-zivataros idő - írja az Időkép.

A következő hét elején hazánktól északra egy anticiklon kezd majd kiépülni, ennek peremén – még ha átmenetileg is – de kissé szárazabb légtömegek érkeznek majd kicsiny hazánk fölé. De addig is,

A hét utolsó napján, vasárnap már valamelyest csökkenni fog ugyan a számuk, de egészen addig marad a dunszt: reggelente sokfelé pára és köd képződhet, napközben pedig menetrendszerint érkeznek majd a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat

Csütörtökön, Medárd napján még sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, helyenként felhőszakadásra, jégesőre kell számítani. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. A szél ismét zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős, akár viharos. Sokfelé lehet párás, ködös a hajnal. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat.

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás kialakulására. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. 22-28 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Vasárnap a napos időszakok mellett még többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős északi-északkeleti szélben 22-28 fokra van kilátás. Hétfőn többet süthet a nap, és már csak egy-egy helyen alakulhat ki átmenetileg zápor, esetleg zivatar. Szeles időre, 20-26 fokos maximumokra számíthatunk.

A felhők útját itt követheted:

Felhőkép

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!