A budapesti Hősök terére pénteken 18 órára meghirdetett megmozduláson több tízezer ember jelent meg. Jelenleg nem működnek a mobilhálózatok se a téren.


2014 októberében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közölte: a kormány minden megkezdett gigabyte-nyi elektronikus adatforgalom után 150 forint adót vetne ki a felhasználókra 2015-től. A bejelentés óriási tiltakozást váltott ki, a frissen létrejött Százezren az internetadó ellen Facebook-oldalt csaknem 90 ezren lájkolták. A több tízezres budapesti demonstrációval párhuzamosan vidéki városokban és még Varsóban is voltak tüntetések. Orbán Viktor ezek után bejelentette: az internetadó a kitalált formában nem vezethető be – emlékezett vissza a Mérce.

A Hősök terén jelenleg nem működik a mobilhálózat, ez is jelzi, milyen sokan tartózkodnak a helyszínen. A helyszínen tartózkodók beszámolója szerint teljesen megtelt a Hősök tere, a Néprajzi múzeumig állnak az emberek. Az érkezők nagy száma miatt le kellett zárni a földalattit, a HVG szerint már a Kodály köröndön is alig lehet mozdulni. A nagy tömeg miatt a tervezettnél később kezdődött el a program.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!