Az autóban rajta kívül tizenkét szír férfi utazott. A 26 éves román embercsempész ellen büntetőeljárás indult.


Menet közben ugrott ki a sofőr abból a kocsiból, amiben 12 illegális menekült utazott, a készenléti rendőrök a cseh járőrökkel közösen pár méteren belül elfogták a menekülő embercsempészt - írja a police.hu.

2023. augusztus 1-jén kora délután a Készenléti Rendőrség járőrei éppen cseh kollégáikkal közösen hajtottak végre gépkocsizó járőrszolgálatot Szeged környékén az 55-ös számú főúton, amikor az egyik körforgalomban nagy sebességgel egy utasokkal teli Audi kanyarodott eléjük. Az ezután történteket a rendőrök fedélzeti kamerája rögzítette.

Az autóban utazó tizenkét férfi szír állampolgárnak vallotta magát, de okmányokkal nem rendelkeztek, és jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták semmivel igazolni, így őket az időközben megérkező Csongrád-Csanád megyei rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 26 éves román sofőrt elfogását követően ellátásra beszállították az orvosi ügyeletre, majd kihallgatták és őrizetbe vették. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított vele szemben büntetőeljárást, és kezdeményezte letartóztatását.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!