Egyelőre jól fel kell öltöznünk, míg úgy tűnik, a hét végén hó helyett az eső érkezik.


Hideg időre számíthatunk a hét első felében, később fokozatosan melegszik majd a levegő – áll az Időképelőrejelzésében.

Hétfőn naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Fagyos lesz a reggel, a kevésbé felhős, havas tájakon -10 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet.

Kedden elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen, de helyenként vastagabb felhők is takarhatják a napot, viszont említésre méltócsapadék sehol sem várható. A középső országrászben és a Dunántúlon élénk lehet a délkeleti szél. Még országszerte fagyos lesz a reggel, napközben pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Szerdán a felhők lesznek túlsúlyban, helyenként szitálás, gyenge eső, a hajnali órákban néhol ónos szitlás is előfordulhat. Délnyugaton feltámad a délnyugati szél. Itt 8 és 13, máshol 1 és 7 fok közötti legmagasabb nappali hőmérsékletre készülhetünk.

Csütörtöktől egy gyenge hidegfront hozhat szelesebb időt, ami kitart péntekre is, ám akkor már melegfrontira vált a hatás, és helyenként gyenge esőre is számítani kell. A hőmérséklet jellemzően 7 és 13 fok között alakul, az északkeleti tájakon ennél hidegebb, 1 és 7 fok közötti idő várható.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!