Nem csoda, hogy februárban harmadára esett a lakáshitelek iránti kereslet, ami több mint 6 éves mélypontnak számít.


Tovább csökkent az év elején a lakáscélú hitelek iránti kereslet Magyarországon: februárban az ilyen új szerződések összege az egy évvel korábbinak kevesebb mint a harmadára, 33,1 milliárd forintra (szezonálisan kiigazítva 42,1 milliárd forintra) esett a Magyar Nemzeti Bank április eleji jelentése szerint, ami több mint hatéves mélypont a hitelezésben - írja a Bank360.hu.

A szabad felhasználású jelzáloghitelekből mindössze 5,2 milliárd forint összegben kötöttek szerződést a bankok az idei év második hónapjában.

A Bank360.hu adatai szerint a visszafizetendő összeget tekintve a legkedvezőbb banki ajánlatok - kamatkedvezménnyel - jelenleg 9 százalék körüli kamattal és THM-mel érhetők el, a havi törlesztő pedig a legjobb esetben is 178 ezer forintra jön ki.

A Bank360.hu kalkulátora szerint 2020 áprilisában a banki ajánlatok közül a legkedvezőbb 20 milliós kölcsönt húsz évre 3,58 százalékos THM-mel és 115 889 forintos havi törlesztővel lehetett felvenni, a teljes visszafizetendő összeg pedig 27,8 millió forintra jött ki.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!