Már korábban elmérgesedett a viszony a polgármester és a Fidesz csepeli erős embere, Németh Szilárd között. A párt most maffiamódszerrel és zsarolással vádolja a kerületvezetőt.


A Fidesz csepeli szervezete törvénytelen „maffiamódszernek” tartja, hogy a csepeli költségvetés tárgyalása és elfogadása kapcsán Borbély Lénárd kerületi polgármester „zsarolja, fenyegeti” a képviselőket.

A szervezet az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Borbély Lénárd polgármester Vincze Anikó jegyzőn keresztül, egy „jogi köntösbe bújtatott csűrés-csavarással” nem akarja engedni, hogy a képviselő-testület napirendre vegye és megtárgyalja a Fidesz-KDNP alternatív önkormányzati költségvetését.

Borbély Lénárd hivatalos polgármesteri levélben úgy zsarolja és fenyegeti meg a képviselőket, hogy ellenük uszítja, hergeli „a csepeli oktatási, rendvédelmi és civil szervezeteket, egyesületeket és egyházakat”.

– olvasható a párt közleményében.

A csepeli Fidesz visszautasítja, „jogi, erkölcsi és politikai szempontból is a közéletet mérgezőnek, törvénytelen maffiamódszernek” tartja, hogy a csepeli költségvetés tárgyalása és elfogadása kapcsán Borbély Lénárd polgármester „zsarolja, fenyegeti” a képviselőket és a vele egyet nem értők ellen „uszítja, hergeli, illetve nyomásgyakorlásra és botránykeltésre szervezi a(z) (ál)civileket”.

Mindezek miatt felszólítják Borbély Lénárd polgármestert és Vincze Anikó jegyzőt a „törvénytelenség megszüntetésére, a demokratikus és jogszerű önkormányzati működés biztosítására”.

A Fidesz csepeli szervezete közölte: továbbra is fenntarják az alternatív költségvetési javaslatukat, amely „biztosítja és garantálja az önkormányzati kötelező és nélkülözhetetlen feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat, megállítja és megakadályozza, hogy Borbély Lénárd korlátlan, ellenőrizetlen és korrupciógyanús módon herdálja el a csepeliek közös adóforintjait”.

A korábban a Fidesz színeiben indult Borbély Lénárdot 2023-ban kiszorították a nagyobbik kormánypártból, miután már korábban súlyosan megromlott a viszonyt közte és a csepeli kötődésű Fidesz-alelnök, Németh Szilárd között. Németh korábban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány alapítójaként az önkormányzattól négy csepeli ingatlan átvételét kérte, ehhez azonban Borbély Lénárd nem járult hozzá.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!