A legendás hajó roncsainak közelében eltűnt tengeralattjáró után kutató csapat kedden 30 percenként ismétlődő dübörgő hangot hallott.


Korábban már írtunk róla, hogy vasárnap eltűnt az Atlanti-óceánon egy Titan nevű tengeralattjáró, amivel a Titanic roncsához vittek turistákat. A legendás hajó roncsai 3800 méter mélyen fekszenek a tengerfenéken Új-Fundlandtól 600 kilométerre.

A Rolling Stone most arról írt, hogy a legendás hajó roncsainak közelében eltűnt tengeralattjáró után kutató csapat kedden 30 perces időközönként ismétlődő dübörgő hangot hallott.

Szerdán hajnalban az amerikai parti őrség is közölte, hogy a keresési műveletben részt vevő kanadai repülőgép víz alatti zajokat észlelt, de az ez alapján indított kutatások negatív eredményeket hoztak - írta meg a Telex.

A Titan körülbelül 1500 kilométerre tűnt el az Egyesült Államok keleti partjaitól, a parti őrség éjt nappallá téve keresi a tengeralattjárót, körülbelül 20 ezer négyzetkilométert fésültek már át, de egyelőre nem vezetett eredményre a kutatás.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!