Egy hetek óta tartó vita után szabadultak el az indulatok csütörtök este Ráckevén - írja az Index.

Mint arról mi is beszámoltunk,

csütörtök este lövöldözés volt a Pest megyei kisvárosban, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

A rendőrség azt írta, többen is bejelentették, hogy két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajult. A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést hallottak.

A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, a rendőrök több embert előállítottak. Az esetet a Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálja.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy 6 mentőautóval és 2 mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahonnan kilenc embert szállítottak kórházba. Az elsődleges adatok szerint egy ember súlyos, nyolc pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az Index olvasói szerint

két banda csapott össze, mert az egyik csoport tagja olyan drogtól lett rosszul, amit a másik csapattól kapott.

"Ezért először múlt héten álltak bosszút. Akkor egy férfit vertek össze vascsővel, olvasónk szerint csütörtökön emiatt akart revansot venni a másik banda. Vasvillákkal, vascsövekkel, kardokkal és szablyákkal vonultak a Bercsényi utcába. A balhé előtt egyébként a Facebookon, élő videókban üzengettek egymásnak. Egyikőjük például arról beszélt, hogy 'aki nem jelentkezik nála másnap 10 órakor, annak elvágták a gyertyáját' - írja az esetről az Index.

A Blikk is írt a drogügyről, és a lap azt is megjegyzi: egy napok óta húzódó viszály miatt estek egymásnak, információik szerint körülbelül hetvenen.