A területről azóta kiűzték a Hamász fegyvereseit, és a X-en (korábbi Twitteren) közzétettek egy drónfelvételt is a fesztivál helyszínéről.


Drámai felvételek érkeztek annak a fesztiválnak az izraeli fesztiválnak helyszínéről, amit szombaton megtámadtak a Hamász fegyveresei. A fegyvereseket azóta kiűzték a területről az izraeli védelmi erők, most mérik fel a károkat és további áldozatok után kutatnak.

A Hamász Izrael ellen indított szombati támadásainak egyik célpontja a Negev sivatagban rendezett Supernova fesztivál volt. Itt valóságos mészárlást rendeztek az Izraelbe beszivárgó támadók, akik a szemtanúk szerint mindenkire lőttek, hiába próbáltak elmenekülni.

A területről azóta kiűzték a Hamász fegyvereseit, és a X-en (korábbi Twitteren) közzétettek egy drónfelvételt is a fesztivál helyszínéről. A videón több megrongálódott autó is látható, egyes járműveket fel is gyújtottak. A terület egy részén láthatóan kiégett a növényzet is, tehát a támadás során itt vélhetően tűz ütött ki.

Az izraeli külügyminisztérium is megosztott több felkavaró fotót a támadásról a Facebook-oldalán (ezek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk). A tárca bejegyzésében azt írta: megvitatták, hogy „ezeket a szörnyű képeket” közzétegyék-e, de szerintük a világnak tudnia kell, mivel állnak szemben.

- írták.

(Forrás: Portfolio)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!