A 30 éves darukezelő a sikeres mentés után elmesélte, hogyan tudta a lángok és a hatalmas füst közepette eljuttatni a kalitkát a fentrekedt munkáshoz.


Megdöbbentő videó került fel a netre, melyen egy hősies darukezelő egy égő épületről ment ki egy fent rekedt férfit, akihez már vészesen közel voltak a lángok.

A reménytelen helyzetben lévő munkás először bizonytalankodott, mikor meglátta a vészesen himbálódzó kabint, de végül sikerült bemásznia, a darus pedig felemelte és kimentette a lángok és a sűrű füst közül - írja a Daily Mail. A lap úgy tudja, hogy két embert ápolnak füstmérgezés miatt kórházban, vélhetően a felvételen látható munkás az egyikük.

A 30 éves darukezelő, Glen Edwards a Berkshire Live-nak elmondta, hogy ez „nem volt egy átlagos munkanapja”.

- mesélte el a részleteket.

A Readingben található Station Hillen lévő 16 emeletes irodaházban öt hónapja volt már egy tűzeset. A mostani tűzhöz több mint 50 tűzoltó érkezett. Egy rendőr is a helyszínen volt, elmondása szerint elsőként kezdte oltani a tüzet, és ott volt, mikor a fent rekedt férfit kimentették.

Mint mondta: „Én voltam az első, aki bement, és láttam, hogy egy embert mentenek. Nem hiszem, hogy sokan dolgoztak volna, csak néhányan voltak a tetőn".

A tűz okát még nem tudni. A helyieket arra kérték, hogy kerüljék el a környéket, csukják be az ablakokat, ajtókat.

Egy szemközti épületben dolgozó férfi is elmesélte, hogy látta, amint hatalmas füst és lángok csapnak fel. Látta azt is, ahogy a férfit megmentették, majd hatalmas ujjongás hallatszott. "Elég ijesztő volt" - mesélte.

VIDEÓ: A tűzről


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!