Tűzoltók mentettek meg egy újszülött kisfiút a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kisújszálláson. A csecsemőt és az anyját is az anyját is stabil állapotban szállították kórházba.


A nő udvari vécében szülte meg gyermekét csütörtök este, az újszülött a megszületése után a vécébe esett. A tűzoltók a vécét megbontották, és körülbelül egy méter mélyről mentették ki a kisfiút. Azonnal megtisztították a légutait, majd őt és az anyját is stabil állapotban szállították kórházba – közölte a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság.

„Nagy volt az öröm, amikor kiderült, hogy nem küzdöttek hiába, a csecsemő életben volt, és a légutak kitisztítása után azonnal fel is sírt. A fejlett, csaknem négykilós babában, a tűzoltók számára is meglepő, elképesztő életerő volt” – írta facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szoljon.hu portál úgy értesült, hogy a helyszínről

Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

„A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség – tájékoztatta a lapot András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!