Tömeges szén-monoxid mérgezés gyanúja okozott riadalmat egy ausztrál jégpályán. A helyiek szerint egy meghibásodott jégkészítő gép a felelős a történtekért. 


Harmincnyolc embert szállítottak kórházba, miután szén-monoxid-szivárgást észleltek egy ausztrál jégpályán. A sportolni vágyók a thebartoni jégarénában lettek rosszul.

„A legtöbb beteget megfigyelés alatt tartják, míg néhánynak oxigénterápiára volt szüksége. Mindannyian stabil állapotban vannak, és várhatóan teljesen felépülnek” – nyilatkozta a dél-ausztrál egészségügyi szóvivő.

Az egészségügyi szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy aki ott volt a helyszínen és nem látta orvos, figyeljen oda a tünetekre. „Ha fáj a feje, szédül, fáradtnak tűnik és émelyeg is, keresse fel az ügyeletet.

„A terhes nőknek és a nagyon fiatal gyerekeknek azt tanácsoljuk, hogy még ma forduljanak orvoshoz, a tünetektől függetlenül” – tették hozzá.

Az arénát lezárták a tűzoltók és addig nem nyitnak ki újra, amíg a teljes átszellőztetés, valamint a biztonsági ellenőrzés meg nem történik.

A helyzet megoldásán dolgoznak mindaddig, amíg a helyszín biztonságossá válik az újbóli belépéshez. Az újra nyitást követően, elővigyázatossági intézkedésként 12 órán keresztül kiemelten figyelik majd a hely szén-monoxid szintjének alakulását” – írta a ladbible.com.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!