A bíróság szerint Dirk Gerkens olyan kifizetésről intézkedett, amelyre nem lett volna jogosult.


136 millió forint megfizetésére kötelezte a Kúria Dirk Gerkenst, az RTL Magyarország korábbi vezérigazgatóját - számolt be róla közleményben az RTL.

A Kúria döntése szerint az RTL 400 ezer dolláros, Gerkensszel szemben támasztott kárigénye megalapozott volt, mivel a bíróság ítélete szerint Gerkens az RTL nevében olyan kifizetésről intézkedett, amelyre nem lett volna jogosult, ezáltal megsértette az RTL jogos gazdasági érdekét, valamint a jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás követelményét.

Az RTL még 2015 márciusában szüntette meg Gerkens munkaviszonyát rendes felmondással, majd belső vizsgálat indult, amelynek eredményeként 2015 májusában azonnali hatállyal felmondtak az 1997 óta a cégnél dolgozó Gerkensnek.

A felmondás jogszerűségét Gerkens bíróságon támadta meg mintegy 300 millió forint elmaradt munkabért követelve az RTL-től. Az RTL a belső vizsgálata alapján viszontkövetelést terjesztett elő, és mintegy 200 millió forintot követelt a volt vezérigazgatótól.

A Kúria 2018-ban már egyszer igazat adott az RTL-nek, amikor megállapították, hogy jogszerűen mondtak fel Gerkensnek, így az elmaradt munkabérre vonatkozó követeléseit elutasították. Ezután az ügy tárgyalása az RTL viszontkövetelései miatt első fokról indult újra, amelyre a Kúria mostani döntése tett végleg pontot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!