A republikánus elnökjelölt egyik kritikusa szerint a politikus elvesztette azt a kevés józan eszét is, ami még megmaradt neki.


– írta ki csupa nagybetűvel közösségi oldalára Donald Trump. A republikánus elnökjelölt azután fakadt ki az énekesnőre, hogy Swift nyilvánosan támogatta Kamala Harris jelenlegi alelnököt, a demokraták elnökjelöltjét a közelgő elnökválasztáson, írja a Variety.

A poszt után Liz Cheney, volt republikánus kongresszusi képviselő, aki szintén Harris támogatója, az X-en reagált Trump kijelentésére. Cheney idézte Trump bejegyzését, és hozzátette: „Ezt mondja a legkisebb ember, aki valaha élt”, utalva Swift egyik legutóbbi dalára, a „The Tortured Poets Department”-re. Ana Navarro, a republikánus párt stratégája és Trump ismert kritikusa is megszólalt az ügyben. X-en közzétett üzenetében azt írta:

A konfliktus előzménye, hogy Swift a héten egy Instagram-sztoriban jelentette be, hogy Kamala Harrisre fog szavazni az elnökválasztáson. Swift szerint Harris elnökjelölti vitagyőzelme Trump felett szeptember 10-én döntő volt számára. A bejegyzésében Swift a Vote.gov oldalra irányította követőit, és az oldal látogatottsága 24 óra alatt több mint 400 ezer fővel nőtt.

Swift az Instagram-posztban kifejtette, hogy szerinte Harris olyan ügyekért harcol, amelyekben szükség van egy erős vezetőre. „Úgy gondolom, hogy Harris egy biztos kezű, tehetséges vezető, és hiszem, hogy sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a nyugalom és nem a káosz vezet minket” - írta a popsztár.

Trump nem először bírálja Swiftet. Miután az énekesnő nyilvánosan kifejezte támogatását Harris mellett, Trump azt nyilatkozta, hogy soha nem volt Swift rajongója, és azt jósolta, hogy Swift politikai állásfoglalása káros hatással lesz a karrierjére. Ezt követően Trump dicsérte Brittany Mahomes-t, a Kansas City Chiefs irányítójának, Patrick Mahomesnak a feleségét, aki Swift barátjának, Travis Kelce-nek a csapattársa. Trump Brittany Mahomes-t sokkal inkább kedveli, mint Swiftet, és kijelentette: „Ő egy nagy Trump rajongó. Nem voltam Taylor Swift-rajongó.”

Trump korábban pozitívan nyilatkozott Swiftről, és bár elismerte tehetségét, politikai nézetei miatt kritikával illette az énekesnőt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!