Alaposan belehúzott Donald Trump az újraválasztási kampányba. Az Egyesült Államok elnöke az iowai Des Moines-ban 7000 ember előtt tartott nagyjából másfél órás kampánybeszédében nem győzte kihangsúlyozni az elmúlt négy év eredményeit, ugyanakkor az ilyenkor szokásos riogatást is megkezdte, olvasható a Newsweek cikkében.

"Nagyon keményen dolgozom ezért az államért"

- kezdte az ilyenkor hagyományosan őrjöngő tömeg előtt beszédét a 73 éves elnök.

Ezek után hosszasan részletezte a Kínával kötött kereskedelmi megállapodást, és a gazdaságok számára előnyös további rendeleteinek emlegetését sem mulasztotta el. Néhány megjegyzés erejéig kitért múltbéli és várható ellenfeleire is, így

"Őrült Bernie"-nek nevezte Bernie Sanderst, aki jelenleg a legesélyesebb demokrata jelölt arra, hogy Trump kihívója legyen a novemberi választáson.

hirdetés

Ezek után még belerúgott egyet Hillary Clintonba is, akiről azt mondta, hogy az idei ellenfelei jóval keményebbek lesznek, mint a 2016-os demokrata elnökjelölt.

Miközben a demokraták politikáját becsmérelte, egy tőle egyáltalán nem meglepő kijelentésre ragadtatta el magát Trump:

"Azt hiszem, én vagyok a legokosabb ember"

- jelentette ki az elnök.

A beszédben kitért arra is, hogy

ha nem a republikánusok nyerik Iowát az év végén, a demokraták "megölik a teheneket" az államban, és végeredményben "a farmok a pokolra jutnak".

Ezzel szemben újraválasztása esetére nagyobb traktorokat, több földet és még több termést helyezett kilátásba az ujjongó tömegnek.

Trump 2016-ban a szavazatok több mint 50 százalékot kapta meg Iowában, így fölényesen megnyerte a választásokat az államban. Az elnök beszédében kihangsúlyozta, hogy a legfrissebb felmérések szerint most is magabiztos előnye van Iowában a lehetséges demokrata jelöltekkel szemben.

A teljes beszédet itt lehet megnézni:

Közben megérkezett Donald Trump félperces reklámfilmje is, amit a hétvégi Super Bowl szüneteiben adnak majd. A reklám alapján Amerika Trump elnöksége alatt erősebb, biztonságosabb és virágzóbb lett, mint valaha.

A hirdetést itt lehet megnézni:



hirdetés