A nő annak köszönhetően élet túl az előre eltervezett gyilkossági kísérletet, hogy kitartóan védekezett férje kegyetlen támadásával szemben.


Első fokon 7 év fegyházra ítélte a bíróság a férfit, aki bosszúból meg akarta fojtani a feleségét. A Győri Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a férjre.

A férfi és felesége rossz kapcsolatban volt egymással,

Az asszony 2021 szeptemberében végleg elköltözött a gyerekkel a férfitól. A férj egy hónappal később azt mondta egyik ismerősének, ad neki 3 millió forintot, ha segít megölni a feleségét. A vádlott 2021. november 9-én meglátta a feleségét egy másik férfival Szombathelyen, ezért elhatározta, hogy megöli. Elment a nő házához, majd elrejtőzött. Aztán amikor a nő megérkezett, és kinyitotta a bejárati ajtót, mögé lépett, hátulról elkapta a nyakát, majd belökte a házba.

A nő megpróbált ellenállni, ezért a férj a kezeit és a lábait is összekötötte. Dulakodásuk során fojtogatta a feleségét, fejére bevásárlótáskát húzott, arcára párnát szorított, miközben ezt ismételgette: „Dögölj már meg!”

Mindeközben a házaspár gyermeke a nő autójában aludt. A férfi elmenekült a helyszínről, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és csak annak köszönheti az életét, kitartóan védekezett férje támadásával szemben.

A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta, mivel úgy ítélte meg, hogy a büntetett előéletű férfi sokkal súlyosabb büntetést érdemel. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: ügyészség


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!