Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elfedje a problémákat, álkérdésekről kezdeményez népszavazást, jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a szerdán tartott online sajtótájékoztatóján. Dobrev mindemellett azt is hangoztatta, hogy


egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra a kormány által szétosztható keretekből, amíg Orbán Viktornak hívják az ország miniszterelnökét.

A politikus számba vette, hogy az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt, kedden hivatalosan is visszadobta a kormány helyreállítási tervét, és valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is, mivel a felhasználás szabályai ugyanazok. Véleménye szerint az intézkedés a magyar emberek védelme érdekében történt.

Dobrev szerint Orbán most kétségbeesetten kapkod és álkérdésekkel próbálja meg elfedni a valóságot, utalva ezzel a miniszterelnök szerda délelőtti bejelentésére, miszerint ötkérdéses népszavazást kezdeményez a kormány a gyerekek védelme érdekében.

Népszavazást kezdeményez olyan problémákról, amelyek nincsenek, olyan ellenségekkel szemben, akik nincsenek. Mindezt azért, hogy ne kelljen a lényegről beszélnie

A DK politikusa zárásul kitért a hétvégén kirobbant lehallgatási botrányra is, ezzel kapcsolatban azt mondta, Orbán Viktor, jogtalan, törvénytelen eszközökkel figyelte meg saját népét, így ha az ellenzék kormányt alakíthat jövő áprilisban, a feladatuk lesz az is, hogy nyilvánosságra hozzanak minden, a lehallgatásokról szóló információt.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!