Egy pillanatig sem fért kétség ahhoz, hogy a magyar lányok ismét aranyérmesek lesznek a bukaresti junior úszó Eb 4×200-as fináléjában, így pedig az utolsó hat Eb-n ötször lett Magyarországé az arany.

Most Ábrahám Lilla, Molnár Dóra, Gyurinovics Lili, Pádár Nikoletta összetételben győztek a lányok - csaknem tíz másodperces előnnyel.

Egy éve Rómában még Veres Laura, Fábián Bettina, Nyirádi Réka, Pádár Nikoletta összetételben oktatta a mezőnyt a gyorsváltó, azóta három helyen változott a staféta. Ábrahám Lilla egy két percen belüli nyitánnyal adta meg az alaphangot - senki sem jött két percen belül rajta kívül -, azaz az "olló" már az első hossz után kinyílt, hogy aztán Molnár Dóra tovább növelje az előnyt, majd jött Gyurinovics Lili (akinek nővére, Fanni a 2017-es diadalnak volt részese), és 3.5 másodperces előnnyel adta át a stafétát Pádár Nikinek, írja beszámolójában a Magyar Úszó Szövetség.

Innentől már csak az volt a kérdés, lesz-e valamilyen rekord a végére, elvégre a 200 kétszeres bajnokát egyéniben sem tudták megszorítani; nos, ő "csak" tízmásodperces előnyt gyártott a végére, a 2017-ben felállított országos rekordtól (ami azóta is az Európa-bajnoki csúcs) mindössze öt századdal, de végül elmaradtak a magyarok (7:59.04), míg az oroszok öt éve felállított Európa-csúcsa 1.7 másodpercre volt, de persze itt az arany volt a lényeg.

Fantasztikus élmény és nagyon jó érzés így nyerni, ennyire elöl lenni. Mindenki hozzátett ehhez, hogy ilyen fölénnyel nyerhessünk, nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy ez így sikerült

- nyilatkozta Molnár Dóra.

Majdnem sikerült a bravúr Bujdosó Zsombornak a 200 vegyes döntőjében - az utolsó hosszra másodikként fordult, a gyorsra két vetélytársánál kicsit több maradt a tankban, így Bujdosó végül negyedik lett, de Sós kapitány szerint tőle ez így kiváló teljesítmény.

Kapcsolódó

Gálicz Péter: Ha öt óra alatt csak pár másodpercre is elkalandozol, megfizeted a végeredményben

Gálicz Péterről június 30-ig, amikor kora reggel fejest ugrott a Lupa-tóba, azt sem tudtuk, kicsoda. Pár órával később már az egész ország róla beszélt. Interjú a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyének világbajnoki bronzérmesével.

1500-on Gálicz László végig a negyedik helyen úszott, időnként úgy tűnt, talán sikerrel ostromolja a harmadik helyen haladó török Albayrakot, azaz bátyja, Péter múlt heti, hatalmas meglepetést okozó 25km-es vb-bronza után esetleg ő is robbant egyet, végül azonban meg kellett elégednie az 5. hellyel.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!