Az orvosok értetlenül álltak, miután vastagbéltükrözés során egy legyet találtak egy férfi beleiben - teljesen épen és élve.


A Metro írta meg, hogy egy 63 éves páciens idén rutin vastagbélrákszűrésen vett részt az Egyesült Államokban, Missouriban. Egy kamerát helyeztek a beleibe a kolonoszkópiához, és az eljárás a szokásos módon zajlott, amíg el nem érték a keresztirányú vastagbelet, amely a vastagbél tetején van.

A Missouri Egyetem Orvostudományi Karának orvosai az American Journal of Gastroenterology című folyóiratban ezt írták: „Ez az eset nagyon ritka kolonoszkópos leletet jelent. Rejtély, hogy az ép légy hogyan talált utat a keresztirányú vastagbélbe.”

A páciens azt mondta, hogy nincsenek tünetei, és fogalma sincs, hogyan került a rovar a testébe. Szerinte csak tiszta folyadékot fogyasztott az emésztőrendszer kiürítése előtti napon, ahogy azt meg kellett tennie. A 24 órás böjt előtti este evett egy adag pizzát és salátát, de nem emlékszik arra, hogy légy lett volna az ételében.

Ritka esetekben ismert, hogy a legyek és lárváik megfertőzik az emberi beleket, a bél myiasisnak nevezett állapotban. Ehhez azonban az embereknek olyan ételeket kellett volna fogyasztaniuk, amelyek légypetéket és lárvákat tartalmaznak. Ritkán a peték túlélhetik a gyomorsavat és kikelhetnek, majd a test belsejében növekedhetnek a kikelt állatok.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!