Kate Middleton

Kate Middleton 2016 júniusában szerepelt a Vogue magazin címlapján, aminek apropója a magazin százéves fennállása volt. A fotósorozat képei közül kettőt a Brit Nemzeti Arcképtárban is kiállítottak. A magazinnak interjút nem adott Middleton, a brit Vogue akkori főszerkesztője, Alexandra Shulman viszont arról beszélt, életének egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy a hercegné is szerepelt a lapszámban. A címlapfotón natúr sminket kapott, a Vogue-ban megszokott méregdrága ruhák helyett pedig kifejezetten elérhető ruhadarabokat adtak rá.

Nem akart úgy öltözni, mintha egy divatbemutatóról jött volna, és nem szeretett volna tiarát vagy estélyi ruhát viselni. A fotózást az inspirálta, hogy miként öltözik a hercegné, amikor éppen nincs semmilyen hivatalos teendője

- írta a fotókhoz tartozó kísérő cikkben Shulman.

Kate Middleton

Vilmos herceg

Szintén 2016-ban vállalta el Vilmos herceg, hogy arcát adja az Attitude című, meleg tematikájú magazinhoz. Ezt azért fontos kiemelni, mert Vilmos herceg az első a királyi családban, aki interjúval együtt címlapon is szerepel egy LMBTQ témájú lapban. A cikkben többi között olyan témákról esik szó, mint hogyan lehet megőrizni a mentális egészséget a homofób, bifób és transzfób zaklatások esetén. Édesanyja, Diana hercegné szívügye volt a téma, ennek köszönhetően a hercegnét 1997-ben a Gay Times magazin a címlapjára tette, így emlékeztek meg róla a halála után.

Vilmos herceg 2017-ben a GQ magazinban is felbukkant, akkor anyja halálának húszéves évfordulójáról beszélt, amivel kapcsolatban elmondta, még most is csak nehezen tudja szavakba önteni, mit érez.

Meghan Markle

2019-ben a brit Vogue felkérte Meghan Markle-t, hogy vendégszerkesztőként vegyen részt az egyik lapszámban. Markle szerette volna ezt a lehetőséget arra használni, hogy azokra a nőkre irányítsa a figyelmet, akiket szerinte érdemes követni. Így történt, hogy a Vogue magazin címlapján többen is osztoztak: a lapszám fő témája azok a nők voltak, akiknek sikerült kitörniük. Olyan arcok szerepeltek a magazinban, mint a színész és aktivista Jane Fonda, a klímaaktivista Greta Thunberg vagy Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern.

Már az első perctől kezdve sokat beszéltünk arról, hogy ki legyen a címlapon, Meghan Markle vagy valaki más. A végén eldöntötte, hogy nem szeretne ő szerepelni, mert úgy érezte, nagyképűség lenne részéről. Helyette szerette volna, ha olyan nők köszönnének vissza a borítóról, akiket csodál és nagyra értékel

- mondta a főszerkesztő.

Harry herceg

Bátyját megelőzve 2011-ben Harry herceg már szerepelt a GQ magazin címlapján, mégpedig saját jótékonysági szervezetét reklámozta, ami a Walking With the Wounded (Séta a sebesültekkel). A magazinnak elmondta, mennyire sokat jelentett számára, hogy egy vonaton hagyhatja el Norvégiát sebesült katonákkal.

Ez a különleges utazás arra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy mennyivel tartozik az ország azoknak, akiket harcolni küld, és akik megsebezve, sebesülten térnek haza fizikailag és érzelmileg egyaránt. Ezek a férfiak és nők rengeteget adtak nekünk. Észre kell vennünk az áldozatot, amit értünk hoztak, hálásnak kell lennünk és vissza kell fizetnünk nekik mindezt.

2021-ben, miután végleg függetlenedtek a királyi családtól, Harry és Meghan Markle közösen is elvállaltak egy magazinszereplést: a Time címlapján pózoltak közösen. A lap a világ száz legbefolyásosabb személyei közé választotta őket tavaly.

"Az Archewell Foundation alapítványukkal és médiaprojektjeikkel hangot adnak azoknak, akiknek nincs hangjuk. Nonprofit partnerekkel állnak össze, kockázatok árán is segítenek azoknak a közösségeknek, melyeknek szükségük van rájuk, mentálhigiénés segítséget nyújtanak fekete nőknek és lányoknak az Egyesült Államokban, és India, valamint a Karib-szigetek természeti katasztrófa sújtotta áldozatait látják el élelemmel" - írja róluk a Time magazin.

TIME

Eugénia brit királyi hercegnő

2008-ban ünnepelte 18. születésnapját Eugénia hercegnő, András herceg és Sára hercegné második gyereke, II. Erzsébet unokája. Nagykorúsága apropóján a Tatler életmód magazin címlapján szerepelt, melyhez interjú is tartozott. A beszélgetésben elmesélte, hogy volt egy komolyabb műtétje a gerincével, de az is kiderült, hogy imádja a Big Brother című, hazánkban is futott valóságshow-t. Eugénia hercegnő azt is elárulta, hogy nővérével, Beatrixszal és anyjával csak "tripodként" hivatkoznak a triójukra.

Tatler

Diana hercegné

Diana hercegné négy Vogue-címlappal is büszkélkedhet (ezzel rekorder a családban), mellette pedig olyan magazinok borítóján szerepelt, mint a Harper's Bazaar vagy a Vanity Fair. Először 1981-ben láthattuk a Vogue borítóján Károly herceggel tartandó esküvője előtt. Tíz évvel később, szakításuk után már rövidre vágott hajjal, megújulva köszönt vissza a címlapról.

Vogue

Anna hercegnő

II. Erzsébet második gyereke és egyetlen lánya, Anna hercegnő az első a királyi családból, akit címlapon láthattak a Vogue olvasói. Az első fotósorozat a 21. születésnapján készült 1971-ben, majd két évvel később ismét felkérték, hogy pózoljon a magazin borítóján, miután bejelentette eljegyzését. Volt egy harmadik címlapja is szintén a hetvenes években. Anna hercegnőt a legkeményebben dolgozó királyi családtagnak tartják, ő jelenik meg a legtöbb hivatalos eseményen. 2020-ban, 70. születésnapja alkalmából Anna hercegnő életéről dokumentumfilm készült, melyben először ő maga is beszél az életéről.

Károly herceg

Károly herceg önéletrajzába is beleírhatja a szerkesztői készségeket, hiszen 2018 novemberében vendégszerkesztője volt a Country Life című magazinnak, amely kifejezetten a hetvenedik születésnapja okán kérte fel a feladatra. A lapszámban olyan témákra fektette a hangsúlyt, mint a természet szeretete, amely hozzá is közel áll, de a lapban interjúk is megjelentek például Judi Dench-csel vagy feleségével, Kamilla hercegnével.

Ha nem brit vagy, lazábbak a szabályok

Miklós dán herceg

A brit királyi családban meglehetősen szigorúan veszik a nyilvános megjelenést, nem szabad minden felkérést elvállalni. Velük ellentétben például Miklós dán herceg szívesen vonul modellként divatbemutatón. 2018-ban, a londoni divathéten a Burberry show-ján sétált végig tizennyolc évesen a kifutón, mindössze néhány nappal nagyapja, Henrik herceg temetése után. A divatbemutatón olyan szupermodellek vettek részt, mint Naomi Campbell, Kate Moss vagy Cara Delevingne. A Dior 2020-as férfikollekcióját is viselte a márka kifutóján.

Stephane Cardinale - Corbis / Corbis via Getty Images

Lady Amelia Windsor

A brit királyi család távolabbi rokoni ágához tartozik Lady Amelia Windsor is, akinek ennek okán már nem kell olyan szigorú szabályokat követnie, mint egykor Meghan Markle-nek vagy Diana hercegné fiainak. Éppen emiatt mondott igent 2017-ben egy Dolce & Gabbana reklámra, melynek a kampányarcaként pózolt a szezonban. A fotókon egy olasz piacon látható, miközben egy piros, virágokkal feldíszített ruhában pózol. Lady Amelia modellként tevékenykedik, még szerződése is van egy modellügynökséggel. A Dolce & Gabbana mellett előszeretettel reklámoz különböző divatmárkákat, például Penelope Chilvers tervező saját neve alatt futó márkáját.

A kifutó sem ismeretlen terep Lady Amelia számára: két alkalommal is tervezői ruhában vonult ki, egyszer a Dolce & Gabbana kedvéért, 2017-ben.

Jacopo Raule / Getty Images

Pauline Ducruet

A monacói hercegné, Grace Kelly is felbukkant egy-egy divatmagazin címlapján, ám színészi karrierje miatt, így ez nem releváns a cikk szempontjából. Unokája már sokkal inkább, ugyanis Pauline Ducruet is reklámarcként szerepelt például a Lancaster bőrápolási márka kampányaiban. Hozzá hasonlóan Charlène monacói hercegné is szereti a divatot, ő például 2015-ben adott otthont a Louis Vuitton bemutatójának, méghozzá a monacói királyi palotában.

Maria Olympia

A görög hercegnő, Maria-Olympia Lady Ameliához hasonlóan szintén otthonosan mozog a divat világában. Szerepelt a Dolce & Gabbana kampányában, valamint a divatház kifutóján is vonult 2017-ben. Egy évvel korábban pedig a Michael Kors The Walk című kampányának arca volt.

Cikkünk végén pedig mutatjuk II. Erzsébet első Vogue-címlapfotóját.

A striking cover for April's issue of @BritishVogue celebrating Her Majesty the Queen's #PlatinumJubilee with an image taken by the Queen's late brother-in-law, Lord Snowdon, Anthony Armstrong Jones pic.twitter.com/CeBrHDkiRN

- Roya Nikkhah (@RoyaNikkhah) March 23, 2022


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!