Hétvégén többen nem vették fel a munkát a csatornánál az egykori futballsztárral való szolidaritásból. Ő volt a legjobban fizetett és legnépszerűbb műsorvezető a legnézettebb sportműsorban.


Visszatér Gary Lineker a BBC televízió legnépszerűbb sportműsorának vezetőjeként – jelentette be hétfőn egyidejűleg a brit közszolgálati médiatársaság és az egykori világhírű angol futballsztár.

Lineker csaknem negyedszázada vezeti a Match of the Day (MOTD) című hétvégi televíziós futballmagazint. A BBC azonban a múlt héten felfüggesztette műsorvezetői megbízatását, miután Lineker több Twitter-bejegyzésben éles szavakkal ítélte el a konzervatív párti brit kormány által beterjesztett bevándorlási törvénytervezetet.

Lineker felfüggesztését hatalmas felzúdulás követte a BBC-n belül és a nézők körében is, és a hétvégére a BBC legtöbb sportprogramja műsorvezetők nélkül maradt, miután Lineker kollégái szolidaritásból sorra visszamondták szereplésüket.

A brit közszolgálati médiatársaság és az egykori világhírű focista ezután jelentette be hétfőn, hogy a sztár visszatér a BBC képernyőjére.

A 62 éves Lineker korábban az Everton, a Tottenham és a Barcelona játékosa is volt. Angol válogatottként 1984 és 1992 között 80 meccsen összesen 48 gólt szerzett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!