„Amit az ellenzék most művel a gyermekvédelmet felhasználva, az politikai pedofília” – írja jegyzetében a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Fidesz egyik kultúrpolitikusa.


Demeter Szilárd is megszólalt Novák Katalin, majd az őt követő Varga Judit lemondása ügyében. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Fidesz egyik kultúrpolitikusa a Mandinerben írt egy jegyzetet Tanukság címmel.

Azt írja:

"Személy szerint nagyon sajnálom a történteket, mindkettejüket kiemelten becsültem. Az államfőt – talán nem tiszteletlenség: Katát – még próbáltam is segíteni a magam szerény lehetőségeivel és eszközeivel, mert fontosnak tartottam a küldetését, de ami ennél is lényegesebb: hitelesnek a személyét és feladatvállalását.

A lemondásával ezt a hitelességét csak erősítette bennem".

Úgy véli, hogy a köztársasági elnököt támadás érte:

A politikus szerint az ellenzék részéről ez politikai pedofília:

Ő is azt mondja, hogy a palesztin gyermekek érdekében háborúzik, de ettől még élő pajzsként használja a gyermekeket, vagyis nem célként tekint rájuk, hanem eszközként használja őket".

Úgy véli, hogy a lengyelországi események is intő példa lehet: "ahol a leszámolás okán a nyugati elit hallgatólagos jóváhagyásával zárójeleztek minden jogállami megoldást, és erőből politizálnak a hatalomra került lengyel „européer demokraták”, akkor nagyjából sejthető, mi várna Magyarországra, ha ismét e Gyurcsány-vezette ellenzék kerülne hatalomra".

Demeter Szilárd szerint a jövő is látszik már: "Két embertelen diktatúrát éltünk át a 20. században, a harmadikat évek óta készítik elő gondolatrendőrséggel, brüsszeli csicskáztatással, jogállamisági bunkósbottal, a jelenlegihez hasonló megkomponált médiahadjáratokkal".

Végül arra jut: "Még érthetőbbre lefordítva az üzenetüket: Magyarország akkor lesz jogállam és az Európai Unió teljes jogú tagja, ha az utolsó nemzeti érzelmű, hazaszerető magyar is ott töri a követ a recski bányában".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!