A légi tevékenység miatt Ukrajnába vagy vonattal, vagy autóval lehet csak utazni. A magyar miniszterelnök a 2100 kilométeres autóutat választotta.


Július elsején, hétfőn vette át Magyarország nevében a kormányfő az unió soros elnökségét. A Blikk írta meg a kijevi utazás történetét. Aznap este Orbán és kísérete repülőre ült, ám Budapest helyett Debrecenben landoltak, hogy időt spóroljanak. Debrecenben már várta őket a miniszterelnök konvoja. A Brüsszelből érkező szűk stábjával átült a kocsikba, és elindultak a beregsurányi átkelőhöz.

2100 kilométer, repülő helyett autóval

A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videóból kiderült, hogy a 24 órás, oda-vissza autózás alatt 2100 kilométert tettek meg, miközben tízszer álltak meg benzinkútnál. Részben azért haladtak lassan, mert Kijevbe autópálya helyett rossz minőségű út vezet, ráadásul

A konvojnak félre kellett állnia, és csak a gyors kerékcsere után folytathatták útjukat. Emiatt fél órával tovább maradt a delegáció Ukrajnában.

A magyar fél célja az volt, hogy minél gyorsabban haladjanak az események. Orbán először a kijevi nagykövetségre ment, ahol átöltöztek, majd az elnöki palotához indultak. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott háromórás tárgyalás után a kormányfő visszatért a nagykövetségre, majd azonnal elindult Budapest felé. Nem volt fogadás, máshol sem járt a miniszterelnök, még ebédelni sem ült be sehova Kijevben.

Megérkezés és újabb találkozók


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!