A bíróság döntött Kiss László letartóztatásának meghosszabbításáról, mert fennáll a bizonyítékok és a tanúk befolyásolásának veszélye.


December 16-ig meghosszabbították Kiss László óbudai polgármester letartóztatását – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Zamecsnik Péter, Kiss ügyvédje. A döntés egyelőre nem jogerős.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a lap megkeresésére elmondta, hogy a bíróság a letartóztatást azért hosszabbította meg, mert fennáll a bizonyítékok befolyásolásának, a bűncselekmény megismétlésének és a tanúk befolyásolásának veszélye.

Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, két nappal később pedig elrendelték a letartóztatását. A polgármestert és alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt – akit még júniusban tartóztattak le – minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

Kiss László korábban személyesen biztosított székhelyet a saját házában egy olyan cégnek, amelyben a felesége mellett egy másik személy is ügyvezető-tulajdonos volt, aki egy másik céggel több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól Kiss polgármesterré választása után. A Demokratikus Koalíció (a polgármestert is beleértve) kezdettől fogva állítja, hogy a vádak teljesen alaptalanok, és politikai leszámolás zajlik ellene.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!