Korábban megírtuk már, hogy a lengyel Vive Kielcét kapta a kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének sorsolásán a Telekom Veszprém ellenfeléül. Sokan úgy gondolták, a legfontosabb, hogy a bivalyerős Barcelonát elkerüljük, ám a csapat vezetőedzője, David Dais más állásponton van.


"Nem mondhatom, hogy teljesen boldog vagyok az ellenfelünkkel, hiszen nagyon nehéz csapatról beszélünk, pont mint a többi, amelyik a legjobb nyolcig jutott. Mindegyik együttes megérdemelten van most itt. Ha megnézzük, milyen teljesítményt nyújtott a Kielce a negyeddöntőben, akkor egyértelműen látszik, milyen jó formában van, ettől is olyan veszélyes. Megverte azt a Párizst, melyet mindenki esélyesnek tartott a Bajnokok Ligájában.

Azt gondolom, hogy a lehető legrosszabb ellenfelet kaptuk a sorsoláson. Kiváló edzője van Talant Dujsebajev személyében, aki már rengetegszer járt a final fourban, és nem csak egy gárdával, hanem több különbözővel is, ráadásul nyerni is tudott. Tudja, hogyan kell ezeket a meccseket játszani. Amikor legutóbb nyertek, éppen a Veszprém ellen tették. Szerintem a legrosszabb ellenfelet kaptuk."

- idézi Davist a Veszprém hivatalos honlapja.

A vezetőedző mellett Nagy László és Dragan Gajic is megszólalt a sorsolás kapcsán, a játékosok szerint a négyes döntőben már csak kőkemény ellenfelek vannak, így külön ki sem tértek a Kielce erejére.

Az elődöntőt június 1-jén, Kölnben rendezik 15:15-től, a bronzmeccsre és a fináléra pedig vasárnap kerül sor.

Kiemelt kép: Uwe Anspach/dpa


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!