Az édesanya nem tud elég hálás lenni a gyors és szakszerű beavatkozásért. A kislányról féléves korában derült ki, hogy allergiás a rovarcsípésre. Most is naponta vitték vele az ellenszert az óvodába.


A 6 éves Zoé az óvodában lett rosszul, miután egy darázs megcsípte a karját az udvaron. Bedagadtak a szemei, és nehezen vette levegőt, sírva, falfehéren szaladt oda az egyik óvónőkhöz, ők segítettek rajta.

A kislány tudta, hogy allergiás a rovarcsípásre, ezért minden nap vitte magával az ellenszérumot, ami most életmentő volt.

Az egyik óvónő elmesélte:

Az Epipen egy adrenalin injekció, és az édesanyj már a beiratkozáskor jelezte, hogy gyermeke életveszélyes állapotba kerülhet a rovarcsípések miatt.

Elmondása szerint "hat hónapos volt, amikor a kislányomat megcsípte a szúnyog és neki nem bepirosodott és egy kis pukli lett a helyén, hanem felhólyagosodott és gennyes lett".

Ezt követően az orvosi vizsgálatok alapján írták fel az allergiás rohamok elleni szert, amit most először használtak élesben a gyereken. Az óvónők szerencsére tudták, hogyan kell beadni.

A szakemberek elmondták, hogy

Most is ez az adag csillapította Zoé tüneteit és a kórházból órák múlva ki is engedték. Az anya elmondta, hogy a kórházban "szépen visszament a vérnyomása, a pulzusa, csökkent a duzzanat a karján, a szeme kissé elkezdett dagadni is, a légzése is helyreállt, így azt mondták, nem tartanának bent már minket".

A szert kizárólag orvosok által igazolt allergia esetén írják fel, 100 százalékos támogatással kaphatják a betegek, akinek pedig ajánlott, az 70 százalékos támogatással is megkaphatja.

Most óvónők gyors és szakszerű segítsége megmentette Zoé életét. A gyerek édesanyja nem győz elég hálás lenni nekik, és még a Mentőszolgálat is elismerően írt az életmentő kabai óvodapedagógusokról.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!