A közelben lévő másik horgász szerint egy csöndesebb öbölben akadt horogra a hatalmas állat. Ő kissé arrébb a vízben állt, és komoly bajba kerülhetett volna, ha őt találja el a szarvas.


Meglepő fogása volt egy horgásznak a Szentendrei Duna-ág egyik enyhén kiöblösödő részén. A zsinórjába hal helyett egy 80-100 kilogramm körüli, már élettelen dámszarvas bika akadt. Az eset november 5-én, vasárnap délután történt - írja a Pecaverzum.

Jókai Attila, egy szemtanú látta, amint egy másik horgász a partra vontatta, majd kihúzta az állatot.

Külön érdekesség a jobb agancsszáron az a hátrafelé növő rendellenes ág. Biztos nem volt kellemes neki, de semmiféle sérülést nem lehetett látni az alatta lévő bőrfelületen, még a szőrt sem koptatta ki” – mondta el a portálnak.

A horgász elmesálte, hogy ő arrébb állt, egy jóval erősebb sodrású részen.

„Az érdekes kérdés viszont, hogy mi lett volna, ha esetleg a vízközt sodródó a felgyorsuló áramlás által nem kis erővel mozgatott tetem pont azon a sávon érkezett volna, ahol én csípőig a vízben állok és telibe trafál! Kedvenc módszerem lévén, amikor csak a vízhőmérséklet lehetővé teszi, 10 fok fölött, gyakorlatilag általában áprilistól november elejéig ilyen módon horgászom mindig, a húzós vízen fennálló egyéb rizikófaktorok mellett állandóan ott van a pakliban ez a lehetőség az ilyen típusú ütközésre (sajnos, de a valósághoz hozzátartozik, hogy emberi holtesttel sincs kizárva)!”

- mondta. Majd elárulta, hogy volt egy megrázó találkozása egy tizenkilós busadöggel. „Nem bánnám, ha hátralévő praxisomban nem történne ennél megrázóbb »találkozás«!” – tette hozzá.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!