Meghosszabbította a magyar helyreállítási terv értékelésének határidejét az Európai Bizottság, írja a hvg.hu. Ariana Podesta szóvivő hétfő délben sajtótájékoztatón közölte, hogy a hosszabbításnak nincs konkrét időtartama, hetekről vagy napokról is lehet szó. Azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a döntés mögött, a szóvivő nem árult el részleteket.


Szijjártó Péter a lapnak a folyamattal kapcsolatban azt mondta Brüsszelben: "a magyar helyreállítási alappal kapcsolatos dokumentumok kiváló dokumentumok, semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar tervet az Európai Unió bármely intézménye elutasítsa, zajlanak az egyeztetések. Az európai politika és a pénzügyek összekeverése az nyilván elfogadhatatlan lenne, ha így lenne".

A hvg.hu emlékeztet, hoy kedden fogadják el az első helyreállítási terveket, eddig egyet sem utasítottak vissza, illetve az értékelés meghosszabbításról szóló döntés sem született.

Múlt héten a Politico diplomáciai forrásokra hivatkozva írt arról, hogy az Európai Bizottság nem akarja jóváhagyni a támogatás folyósítását, amelyet Magyarország kért az uniós helyreállítási alapból.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban a kormányinfón azt közölte: "a helyreállítási alap ügyében hetek, hónapok óta folytatódnak tárgyalások és az kétségkívül igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már a lezárt területekkel kapcsolatban is előálltak abszurd követelésekkel az Európai Bizottság részéről", azt azonban a miniszter cáfolta, hogy az EB visszautasította volna a magyar kormány helyreállítási alappal kapcsolatos terveit. Sőt, tette hozzá Gulyás, kifejezetten jól állunk vele.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ne maradj le! Az Európai Unió legfontosabb politikai eseményeiről hetente értesülhetsz hírlevelünkből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kedves Olvasónk!

Már csak egy kattintásra van szükség, hogy megerősítsd feliratkozási szándékodat! Amennyiben nem kapod meg megerősítő e-mailünket, kérünk, ellenőrizd a levélszemét mappádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!