A nagy mobilgyártók újabb és újabb modelljei közt nem nehéz szem elől téveszteni a Sony-t, de a gyártó próbálja tartani a lépést a piacon. Az Android Next japán weboldalról kiszivárgott információk szerint a cég jövőre bemutathatja az Xperia 0, Xperia 1.1, Xperia 3 és Xperia 5.1 mobilokat. Mindegyik modellbe a Qualcomm Snapdragon 865 chipset kerülhet, és támogatni fogják az 5G-kapcsolatot, a különbség leginkább méretben és erőben lesz tetten érhető.


A felhozatalban az Xperia 0 ígérkezik a legerősebbnek hardver téren, amit vélhetően a jövő évi IFA-ig tartogatnak, de a többi készülékkel nem várnak szeptemberig. Az eddigi belsős információk alapján az Xperia 0 hátlapjára hat kameraszenzor kerülhet, elöl pedig 5K-s kijelző boríthatja. Az Xperia 1.1-et valószínűleg a februári Mobil Világkongresszuson mutatják meg, 4K-s panellel és négy hátlapi kamerával jöhet. Az Xperia 5.1 egy szerényebb képességű, négykamerás és QHD kijelzős modell lesz.

Ezen felül úgy sejteni, hogy a Sony új középkategóriás modellekkel is jelentkezik 2020-ban, az Xperia 10 és Xperia 10 Plus modellekkel, amik már szintén kapnának 5G-támogatást.

(Kiemelt kép: AFP)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!