Ebben az évben is több tízezren voltak kíváncsiak a mohácsi busójárás eseményeire. Látványos képeken mutatjuk meg, hogy űzték el a telet a hétvégén a Duna-parti városban.

Több tízezer látogató volt kíváncsi idén is a mohácsi busójárásra. A február 16. és 21. között zajló télűző, tavaszköszöntő népszokás keretében

Farsangvasárnap a programok már reggel már reggel kilenckor elkezdődtek, és a korán érkezők betekintést nyerhettek a busócsoportok készülődésébe a nyitott udvarban. Ekkor már megkezdődött a készülődés a szigeti révnél a busók átkelésére is.

A város különböző pontjain felállított színpadokon napközben tamburazenekarok, néptáncegyüttesek és busócsoportok tartottak bemutatókat.

A télűző, tavaszköszöntő népszokás tradicionális elemei évszázadok óta változatlanok: borzas busóbundát, vászongatyát, bocskort öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel - tarisznyákkal, buzogányokkal, öles kereplőkkel és kolompokkal - felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt.

Délután bocsátották a Duna vízére a télbúcsúztató farsangi koporsót, majd

A szervezők korábbi közlése szerint a programokon napi átlagban 40-45 ezer ember is megfordulhat, a legtöbben persze vasárnap érkeztek a városba.

A busójárást első magyarországi elemként vette fel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 2009-ben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!