Ekkora hó 10-20 évente fordul elő arrafelé. Nem csoda, ha az emberek teleposztolták a közösségi oldalakat a csodaszámba menő havazással.


2012 augusztusa után most hétfőn ismét havazott a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában, írja a The Guardian. A Johannesburgban meglehetősen ritka jelenség hátterében a rendkívüli hideg és a megnövekedett páratartalom áll.

A közösségi oldalakat ellepték a csodával felérő havazásról készült posztok. Az emberek egyenesen „tiszta varázslatnak” nevezték a nagy pelyhekben hulló havat, ami a szakértők várakozása szerint nem lesz tartós. A környéken legutóbb tizenegy éve esett a hó, azelőtt pedig még 2007-ben.

Johannesburgban átlagosan ötévente egyszer esik hó, a hétfőn látotthoz hasonló hevesebb havazás pedig 10-20 évente egyszer fordul elő. Egy helyi meteorológus szerint bár az ilyen mértékű havazás ritkaságszámba megy arrafelé, ennek ellenére kizárható, hogy az éghajlatváltozással állna összefüggésben.

Nem mindenki örült azonban a havazásnak: sokan nem tudták beindítani autójukat a nagy hidegben, míg a havazás gondot okozott az ipari termelésben is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!