A 64 éves szellemi fogyatékos férfi dolgozni indult a közeli moziba, de már nem jutott el a munkahelyére.


Az „igazi buffalói angyalnak” nevezik azt a nőt, aki a múlt héten a New York államra lecsapó történelmi hóvihar idején megmentette egy ismeretlen, értelmi fogyatékos férfi életét, írja a Daily Mail. A hóvihar országszerte legalább 64 ember halálát okozta a karácsonyi hétvégén.

Sha'Kyra Aughtry éppen otthon volt karácsony reggel, amikor meghallotta, hogy valaki segítségért kiabál. A nő és a barátja egy hókupacban talált rá Joe White-ra, egy helyi mozi dolgozójára. A 64 éves férfi testét hó borította és annyira átfagyott, hogy le kellett vágni a zokniját, hajszárítóval próbálták kiolvasztani a lábához fagyott nadrágját és táskája pántját is ki kellett vágni a kezéből.

Egy jókora metszőolló segítségével lenyesték az ujjához fagyott gyűrűt is, ami alatt már üszkösödni kezdett a férfi keze. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a hatalmas vihar miatt nem tudták kórházba szállítani, ezért egész hétvégén otthonukban ápolták az orvos utasításai alapján. Végül a közösségi médiában jelentkezők segítségével juttatták el orvoshoz a hóviharban rekedt férfit.

White súlyos sérüléseket szenvedett, azóta is orvosi kezelésben részesül. Szinte biztosan meghalt volna, ha Sha'Kyra Aughtry és barátja nem találnak rá.

A mentési akciót követően White nővére elmondta, hogy testvére megrekedt a fejlődésben és olyan szellemi képességei vannak, mint egy 11 éves gyereknek. A társaságkedvelő, barátságos férfi csak néhány háztömbnyire lakik attól a helytől, ahol lecsapott rá a vihar. Feltehetően ezúttal is éppen munkába indult, de a moziba már nem jutott el. Yvonne White nem győz hálálkodni az ünnepek alatt a testvérét vendégül látó megmentőknek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!