A műsorvezető annak a három embernek kért kegyelmet a köztársasági elnöktől, akik a Hunnia Mozgalom tagjaként 2007-ben megverték őt. Elmondása szerint most a baloldali ismerőseinek jelentős része azt állítja róla, hogy benyalt Orbánnak.


Csintalan Sándor e-mailben kért kegyelmet a köztársasági elnöktől annak a három embernek, akik a Hunnia Mozgalom tagjaként 2007-ben megverték őt. A műsorvezető ennek kapcsán arról beszélt a Szabad Európának adott interjújában, hogy a tizenöt éve tartó bírósági eljárás éppen elég büntetés volt ezeknek az embereknek.

Csintalan, amikor Novák Katalinnál járt, akkor elmondta a köztársasági elnöknek, hogy sokat emlegette, amikor szabadjára engedte Budaházyékat, mert botrányosnak tartja azt a "szerecsenmosdatást", amit a Hunnia Mozgalom tagjaival kapcsolatban csináltak.

A műsorvezető a megverése kapcsán úgy fogalmazott, hogy ennek az ügynek a körülményei annyira furcsák, hogy ezért nem jár életfogytiglan, akkor sem, ha helytálló a vád.

"A történelem összehozott minket abban a bizonyos mélygarázsban 2007 decemberében, ahol ők úgy gondolták, hogy tőlem kell megvédeni a hazát, és emiatt megvertek. De én azt hiszem, hogy ezért az életüket nem kellene elvenni. Ezért gondoltam azt, hogy ezt nem hagyhatom. Ez motivált, meg az, hogy az én nevemen és az én lelkemen nem száradhat ennek a három embernek a sorsa" - mondta.

- magyarázta.

A köztársasági elnökkel háromnegyed órát beszélt és teljesen hitelesnek tűnt neki, azt látta rajta, hogy érti mit és miért csinál. Novák elmondta neki, hogy intézményesen a kegyelmi jogkört azért gyakorolhatja, mert Csintalan megbocsátott a támadóinak, máskülönben erre nem lenne lehetősége.

- idézte fel Csintalan, amire elmondása szerint a köztársasági elnök csak mosolygott.

A műsorvezető arról is beszélt, hogy amikor az ügye elején kétszer is kihallgattak, akkor elmondták neki, hogy támadói követték őt, pontosan ismerték a lakhelyét és a napi rutinját is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!