A 24 éves elkövető - aki korábban az egyetem hallgatója volt - a közösségi oldalán már napokkal korábban is aggasztó posztokat osztott meg.


A legfrissebb hírek szerint legalább tizenöt halálos áldozata van a prágai egyetemen történt lövöldözésnek - írja a denik.cz. A sérültek közül kilencen súlyos, tizenöten könnyebb sérülést szenvedtek.

A lap szerint az egyetem volt hallgatója, egy 24 éves férfi volt a támadó, aki az egyetemi vérengzés előtt édesapjával is végzett.

A rendőrség még nem erősítette meg a kilétét, de információk szerint a támadás után öngyilkos lett.

A BBC úgy tudja, hogy a férfi holttestét az egyetemen találták meg.

A lap szerint az épületeket kiürítik és pirotechnikusok érkeztek, mert attól tartanak, hogy robbanóanyag lehet bent.

A belügyminiszter is a helyszínre érkezett, ahol azt közölte, hogy az eddigi értesülései szerint a lövöldözést egy ember követte el. Ő meghalt, így elmúlt a közvetlen életveszély. Azt még nem tudni, hogy mi volt a támadó indítéka.

A The Guardian írása szerint a rendőrség legutóbb azt közölte, hogy jelenleg 24 sérült van, de ezek a számok még nem véglegesek. Az elkövetőt a hasonló külföldi lövöldözések inspirálhatták.

A New York Post arról számolt be, hogy az elkövető korábban az egyetem filozófia szakára járt. A rendőrök előzetesen David Kozákként azonosították – akit a lövöldözés előtt Kladensko faluban történt erőszakos halállal is kapcsolatba hozhoztak. A közösségi médiában keringő fotón egy Kozákra emlékeztető személyt láttak az egyetem tetején egy nagy fegyvert cipelni.

A férfi a közösségi oldalára december 17-én azt írta ki:

Egy december 19-i posztjában pedig azt írta:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!