A 45 éves Patricia Ripley azt mondta a Miami rendőrségnek, hogy két férfi követte autóval, miközben a kilenc éves fiával, Alejandro Ripley-vel utaztak csütörtök 9 óra körül.

Azt mondta, hogy drogot követeltek, majd elrabolták az autista kisfiút.

Az ellentmondásos tanúvallomások és a videofelvételek később felfedték az igazságot, és az anya kénytelen volt beismerni fia megölését.

„Azt állította, hogy jobb helyre kerül”

– osztotta meg a Miami rendőrség szóvivője a kihallgatás egy részletét.

hirdetés

Ripley-t letartóztatták előzetesen kitervelt gyilkosság vádjával.

„Ezen a ponton az elfogatási parancs csupán egy állítás, nem pedig Ripley asszony bűnösségének bizonyítéka. Az esettel kapcsolatos következtetések koraiak” – nyilatkozta Nelson Rodriguez Varela, az anya védőügyvéde a CNN-nek.

„Álláspontunk az, hogy Ripley asszony jó anya, aki mindig fia, Alejandro érdekeit szem előtt tartva cselekedett. Nincs még itt az ideje döntést hozni ebben a helyzetben. Ebben a korai szakaszban Ripley asszony feltételezhetően ártatlan, mint bármilyen bűncselekménnyel vádolt személy.”

Ripley kezdetben azt állította, hogy az őket követő jármű vezetője késsel kezében lehúzott ablaknál drogot követelt.

Miután nem kapta meg a kívánt tudatmódosítót, kiszállt az autóból, és elvette tabletjét, a telefonját, majd elrabolta Alejandrót.

Ketharine Fernandez Rundle, a Miami államot képviselő ügyvéd szerint a fiú holttestét órákkal később egy Amerika Kapitányos pólóban találták meg.

Miután az eltűnt személyeket nyilvántartó irodába vitték Ripley-t ellentmondásos nyilatkozatokat tett a rendőrség állítása szerint. Ezért bevitték a gyilkossági ügyekkel foglalkozó részleghez, ahol kihallgatták. Szembesítették vele, hogy a története nem egyezik a tanúk és a kamerák által látott cselekménysorozattal, és mikor erre rádöbbent, visszatért egy korábbi történethez.

A videofelvételeken jól látszik, hogy Ripley csütörtökön 19.30 körül az áldozatot egy csatornába tuszkolta. A közeli lakosok találtak rá, majd megmentették az ekkor még élő fiút. Egy órával később Ripley egy másik csatornába zárta fiát, ahol Alejandro végül megfulladt.


hirdetés