A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton diktálja eddig a tempót a Forma-1 Török Nagydíján, a brit mind a két pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt. Más kérdés, hogy

biztosan nem indulhat majd az élről a vasárnapi futamon, ugyanis tíz rajthelyes büntetést kapott, mert motorjában a belső égésű részt kicserélte a Mercedes.

Kapcsolódó

Hamilton hiába gyors, tízhelyes rajtbüntetést kapott

A Mercedes brit versenyzője nyerte a Török Nagydíj első szabadedzését.

A csapat pályamérnöke, Andrew Shovlin magyarázta el, miért hozták meg ezt a döntést. Elsősorban tudták, hogy idővel hozzá kell nyúlniuk a motorhoz, és inkább csak a bizonyos elemekért járó tíz rajthelyes büntetést vállalták be, minthogy Hamiltont a mezőny végére küldjék. Másfelől pedig minden szezon előtt lefuttatnak szimulációkat arra vonatkozóan, hol érdemes bevállalniuk a hátrébb sorolást, ő pedig úgy érezte, a Török Nagydíj lehet az ő helyszínük.

Emlékeznek Lewis törökországi GP2-es versenyére? Szórakoztató vasárnapunk lesz

- mondta a planetf1.com cikke szerint Shovlin utalva arra, hogy Hamilton 2006-ban a 19. helyről indulva nyerte meg a sprintfutamot.

Lewis Hamilton korábban már kétszer nyerte meg a Török Nagydíjat, nála többször csak a 2006 és 2008 között triplázó Felipe Massának sikerült.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!