Tímea egy online áruházon keresztül adott el egy terméket, a fizetés helyett azonban a csalók egy hamis banki felületre irányították. Nem csak kölcsönt igényeltek a nevében, hanem a számláján lévő összes pénzt is ellopták.


Adatait kicsalva, a nevében vettek fel majdnem egymillió forint személyi kölcsönt csalók a saját online banki felületén keresztül egy nőnek - számolt be róla az RTL Híradó.

Obornyák Tímea augusztusban egy online áruházon keresztül adott el egy terméket, a fizetés helyett azonban a csalók egy hamis banki felületre irányították egy linken keresztül, ahol megadta az adatait.

- mondta a csalók módszeréről.

Ezt követően nem csak kölcsönt igényeltek a nevében, hanem a számláján lévő összes pénzt (400 ezer forintot) is ellopták.

"960 ezret, de nekem még volt pénz a számlámon, azt is elvette" - mesélte.

A bank ezt követőn hivatalos levélben is megerősítette, hogy az ő nevében vettek fel kölcsönt a netbankon keresztól, a bank pedig a megadott számlaszámra át is utalta az összeget. Hiába jelezte azonnal, hogy visszaéltek az adataival, a pénzt most mégis neki kell visszafizetnie.

- mondta Tímea.

Az RTL-nek nyilatkozó számítástechnikai szakértő szerint az ilyen csalások egyre gyakoribbak, ráadásul ezekben az esetekben a bank is tehetetlen. Nemes Dániel szerint a rendőrségnek is nagyon nehéz ilyenkor a dolga, mert a legtöbb esetben hamis adatokkal létrehozott bankszámlára irányítják a pénzt, amit aztán azonnal felvesznek onnan készpénzben.

A rendőrség az RTL Híradó megkeresésére megerősítette, hogy az ügyben eljárást indítottak információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!