Ma már olyan gyakorivá váltak a Marketplace-en, hogy már az alkalmazás hitelét veszélyeztetik, a Facebook anyavállalata, a Meta egyelőre nem tud érdemben lépni az ügyben.


A Facebook piactere, a Marketplace nagyon vonzó lett a csalók számára is, egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak a csalók - foglalta össze az rtl.hu.

Amanda Hoover, a Wired New York-i munkatársa pedig maga is megtapasztalta, hogyan működik ez: olcsó, Amazonról vásárolt kanapéját akarta eladni, hogy végre vegyen egy rendeset. Sok megkeresést kapott, de vélhetően minden érdeklődő csaló volt.

Valójában a csalók egy linket küldenek, mintha az egyik, Amerikában népszerű online fizetési szolgáltatáson keresztül akarnának fizetni. A link azonban vagy adathalász alkalmazás vagy fizetés helyett egy nagyobb összeget von le az eladó számlájáról. A kanapé ezért a mai napig ott áll az újságíró lakásában.

Az átverések mára olyan gyakorivá váltak a Marketplace-en, hogy már az alkalmazás hitelét veszélyeztetik, a Facebook anyavállalata, a Meta egyelőre nem tud érdemben lépni az ügyben.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!