Nem emelnek vádat a floridai hatóságok Richard Dennis ellen, aki még kedden lőtte agyon a vejét. A 61 éves floridai férfit születésnapján akarta felköszönteni a lánya férje, de a meglepetés tragikus véget ért.

Christopher Bergan Norvégiában ült repülőre, hogy meglepje apósát a születésnapján. A férfi 7200 kilométert utazott a floridai Gulf Breeze-ig, este 11 körül landolt, és azonnal a 61 éves férfi házához ment. Fél órával később érkezett az após házhoz, ahol a hátsó ajtón dörömbölt.

Pechjére éppen ugyanúgy verte az ajtót, ahogy nagyjból egy órával korábban az após egy másik rokona is tette. Richard Dennis az illetővel szóváltásba keveredett, majd kitessékelte a házból. Amikor az idős férfi a hátsó ajtóhoz ment, azt hitte, hogy a korábban kidobott rokon jött vissza, ezért fegyvert is vitt magával, hogy elkergesse.

Az após előbb felkapcsolta a tornácon a lámpát, majd kilépett az ajtón. Ekkor a veje váratlanul előugrott a bokrok mögül, a férfi pedig ijedtében agyonlőtte. Amikor rájött, hogy mi történt, és kit sebesített meg valójában, azonnal hívta a 911-et, és mentők kiérkezéséig pedig megpróbálta elállítani a vérzést.

A 37 éves Bergannak gyakorlatilag esélye sem volt a túlélésre, a lövedék ugyanis épp a szívét találta el.

A sokkoló jelenetet végignézte Bergan egyik barátja is, aki a reptérről egyenesen az após házáig fuvarozta a férfit.

A Santa Rosa-i seriff közölte, hogy nem emelnek vádat az ügyben, mivel a vizsgálat során kiderült, hogy a tragikus haláleset egy szörnyű véletlen következménye volt. A seriff arra kérte az embereket, hogy imádkozzanak a családért az október 1-jei tragédia után, áll a People beszámolójában.