Egy este alatt szenzáció vált abból az orosz ápolónőből, aki semmi mást nem vett fel a védőruhája alá az oroszországi Tula kórházában, mint fehérneműt - írta Daily Mail. Vagyis, a megfelelő védelem érdekében, az alsónemű - vagy bikini? - mellett, van rajta kesztyű, védőszemüveg és maszk is, de ezek nem igazán módosítanak a látványon.

Egy helyi lapnak, a Tulskie Novostinak a birtokába is került arról egy kép, ahogy a nővér éppen gyógyszert oszt a férfi betegek egy szobájában. A betegek le sem tudták róla venni a szemüket - állította a lapnak a képet megosztó informátora. Ahogy azt is mondta, de ebben már kevésbé hiszünk, hogy nem volt tudatában annak, hogy mindene kilátszik a védőruha alól. Állítólag azért nem volt rajta több , mert a köpeny alatt nagyon melege volt, és nem képzelte, hogy így viszont semmit nem hagy a képzeletre. Tula 200 kilométerre, délre található Moszkvától, ma a maximum hőmérséklet 15 fok.

Медсестре из Тулы, надевшей купальник под защитный костюм, сделали замечаниеhttps://t.co/4OMCvsiXPg

К медсестре инфекционного госпиталя в Тульской областной клинической больнице применено дисциплинарное взыскание после того, как она появилась перед пациентами в ку… #Тула #ТН pic.twitter.com/gNneemIGn9

- Тульские новости (@newstula) May 19, 2020

A kép és a rövid történet gyorsan bejárta az orosz sajtót, a regionális egészségügyi miniszter pedig megrótta a nővért, mert megszegte a szabályokat.

A kommentelők többsége azonban a nővér mellé állt, olyanokat írnak, hogy "az életét kockáztatja" munkája közben, más pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a nővér ezzel csak azt mutatta meg, mennyire lehetetlenek a körülmények a kórházakban.

A Daily Mail arról is ír, hogy mindez a koronavírus osztályon történt, ez nem valószínű, nem is találjuk máshol ezt az információt. Mindemellett Oroszországot komoly mértékben sújtja a járvány, a hivatalos adatok szerint a világ második legtöbb fertőzött embert itt regisztrálták, összesen már 308 705 főt, valamint 2972 áldozatot is szedett már a koronavírus. Legalábbis az orosz hatóságok adatai szerint, szakértők szerint viszont sokkal többen halhattak meg az országban a vírus miatt.

Putyinnak eddig még nem látott válságot kell kezelnie, miközben csökken a népszerűsége

Diadalmas évet tervezett magának Vlagyimir Putyin 2020-ra, de a világjárvány keresztülhúzta a számításait, és megmutatta azt is, hogy az orosz elnök inkább az adatok szépítgetésének, semmint a problémák megoldásának a mestere.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!