Tíz év börtönt kapott Kertész Ágnes, aki a bíróság ítélete szerint kábítószert kevert volt férje italába, majd a szinte magatehetetlen férfit többször megszúrta. Kislányuk ezalatt a fürdőszobában volt, írja a Blikk.

Ágnes kitart amellett, hogy a férfi saját magát sebezte meg. Elmondása szerint az történt, hogy amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyosan megsérültek. Mint mondta a lapnak: amin keresztülment, az a családon belüli erőszak tipikus példája. A bíróság azonban bűnösnek mondta ki, néhány napja már megkezdte büntetése letöltését.

"A volt párom évekig terrorban tartott, lelkileg megnyomorított, végül pedig ezzel az őrült akciójával börtönbe juttatott. A legjobban nem is az fáj, hogy évekre bezárnak, hanem az, hogy addig nem láthatom a gyermekemet"

- nyilatkozta Ágnes. Azt is hozzátette: több szakértő szerint a férfi a személyiségszerkezete miatt nem alkalmas a gyereknevelésre, mégis nála helyezték el a kislányt.

Az asszony ügyvédje kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnök, Áder János felé, és nagyon bíznak abban, hogy az elbírálás pozitív lesz.