Amikor Curtis Phelps január 11-én kivitte a szemetet, nem sejtette, hogy ezeket a pillanatokat később milliók fogják látni az interneten.


Az alaszkai Anchorage-ben élő férfi a háztartási hulladékot tartalmazó zsákkal kisétált a házuk közelében található fészerhez, kidobta a szatyrot, és elindult vissza.

Pontosabban: csak elindult volna.

Ugyanis a szeme sarjából megpillantotta, hogy egy hatalmas valami közeledik felé. Amikor kapcsolt, hogy pár lépésnyire áll egy jávorszarvastól, gyorsan visszaslisszolt a kis épületbe.

A Fox News szerint Phelpsnek az volt a szerencséje, hogy nála volt a mobilja, így a fészerből azonnal hívta a feleségét. A nő azt hitte, csak véletlen keresi a férje, úgyhogy nem vette fel. A férfi ezután 13 éves lányát tárcsázta - hiába, mert a tinédzser épp aludt.

Úgyhogy ismét a feleség telefonját hívta, ezúttal sikerrel, a nőben ekkor tudatosult, hogy élete párja csapdába esett, és a kerti fészerben dekkol. Kinézett az ablakon, és megnyugtatta férjét, hogy a jávorszarvas már az út túloldalán barangol, úgyhogy Curtis Phelps hazaszaladhatott rejtekhelyéről.

A család szerint ez az az állat lehet, aki a hátsó kertjükben született két évvel ezelőtt, és azóta rendszeresen visszatér. Egyszer például megette az adventi koszorújukat.

A Fox szerint Alaszkában a jávorszarvasok éves szinten - még ha kevésbé agresszívek is, de - több embert sebesítenek meg, mint a medvék.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!