Néhány órával a témáról szóló cikk megjelenése után K. Endre felesége arról tájékoztatta a Blikket, hogy félreértés történt. Jelenleg úgy fest, mégis a kegyelemben részesült egykori igazgató-helyettes osztotta meg gondolatait a nyilvánossággal.


A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam – ezzel a címmel jelent meg hosszú poszt szombaton dél körül a Facebookon.

A bejegyzés írója szerint:

„A bicskei gyermekotthonban történt pedofiliával kapcsolatos botrány „hevében” ártatlanul lettem meghurcolva, tönkretették tisztességben, becsületben leélt életemet”. „Ha tudom, hogy a kegyelem ilyen viharokat kavar, akkor bár arra minden ok megvolt, nem élek vele, sőt még az is megfordult a fejemben, hogy kérem a visszavonását, de ezt már nem lehet. Nem voltam, nem vagyok és nem leszek pedofil, a leghatározottabban elítélem a pedofília bármilyen formáját, együttérzek az áldozatokkal és soha, senkinek nem adtam segítséget pedofil bűncselekmény elkövetéséhez és elleplezéséhez" – olvasható a bejegyzésben. A poszt írója azt állítja, épp ő volt, aki lebuktatott egy nevelőt, aki szexuális visszaélést követett el.

A Blikk elérte a bicskei intézet volt igazgatóhelyettesének feleségét, aki  azt mondta: nem a férje, vagyis a Novák Katalin által kegyelemben részesített K. Endre írta a posztot. „Nincs közünk semmihez” – mondta akkor K. Endre felesége. Néhány órával később aztán változott a helyzet: a cikk megjelenése után négy órával felvette a kapcsolatot a Blikk-kel

K. Endrétől származik az a 12 oldalas levél, melyben a férje szemszögéből írják le az eseményeket. Az asszony ezek után további kérdésekre már nem válaszolt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!