A MOK közölte, hogy a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójában minden kolléga önkéntesen vesz részt.


Reagált a Magyar Orvosi Kamara a szombati kormányinfóra, ahol Gulyás Gergely azt mondta: "Elvtelen, tűrhetetlen és elfogadhatatlan az Orvosi Kamara véleménye, ami az ügyeleti ellátást is veszélyezteti. A kamara nyíltan visszaél a hatalmával, amikor orvosokat fenyeget. (...) Ez a hatalommal való visszaélés olyan példátlan - ráadásul az előzményekre tekintettel - elvtelen és amorális formája, ami tűrhetetlen, elfogadhatatlan, és soha az elmúlt 32 évben hasonlót nem tapasztaltunk".

A MOK közleményt adott ki, melyben azt írják:

A Kormányinfón elhangzottakkal ellentétben a Magyar Orvosi Kamara egyetlen háziorvos ellen sem indított és nem indít etikai eljárást azért, mert aláírja az ügyeleti szerződést.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége etikai panasszal élt azzal a megyei kollegiális vezető háziorvossal szemben, aki fenyegetéssel, súlyos értékítélettel, félrevezető információkkal igyekezett rávenni háziorvos kollégákat a szerződések aláírására.

A Magyar Orvosi Kamara támogatja az új ügyeleti rendszer bevezetésének elvi alapjait.

Az ügyeleti szerződések aláírásának elutasítása a magyar orvosok nyomásgyakorló akciójának eszköze az orvostársadalom korábban közzétett követeléseinek elfogadására, melyek célja egy betegközpontú, fejlett, biztonságos ellátórendszer kialakítása.

Összetartunk! A betegekért és a gyógyítókért."

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!