A TV2 hírműsorában arról számoltak be, hogy egy diáklányt kényszerített orális szexre egy pedofil, ehhez képest a rendőrség szerint teljesen más történt.


Valótlanságokat közölt a TV2 Tények a január 28-i adásában egy kiskőrösi esettel kapcsolatban - közölte a rendőrség a honlapján.

A „Gyerekek előtt mutogatja a nemi szervét” címen megjelent riportban a riporter azt állította, hogy egy férfi rettegésben tartja a kiskőrösieket: diákokat támadott meg, illetve orális szexre kényszerített egy láthatóan kiskorú diáklányt.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2022 júliusában a rendőrség birtokába jutott egy fénykép, amelyen egy pár a városközpontban orálisan létesített szexuális kapcsolatot.

A képen látható férfi ellen szeméremsértés miatt is indult nyomozás, amely vádemelési javaslattal zárult az elmúlt évben. A férfi ellen olyan eljárás nincs és nem is volt, amelyben kiskorú lenne az érintett - tisztázta a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság.

„A TV2 Tények műsorában elhangzottakkal ellentétben sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben. A helyi rendőrkapitányság minden bejelentésre reagál és azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézi. Sajnos a Tények riportere nem a rendőrségtől származó, hiteles információkat, hanem olyan - nem visszaellenőrzött - tartalmakat vett alapul, mely félrevezette a lakosságot” - közölte a rendőrség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!