Sokan érzékelték a fővárosban - köztük kollégánk is -, hogy nagyon büdös van a városban. Hasonló jelenséget tapasztaltak a környékbeli településeken is, Budaörsön, Gazdagréten, Budafokon is - írta az Index.

Budaörs polgármestere a Facebookon azt írta:

"Iszonyatos bűz terjeng Budaörsön. A közteresek nyomoznak, de egyelőre semmi nyom. Közben kiderült, hogy a környező települések is bűzölögnek...

Most jött az infó, hogy Zsámbékon állítólag hígtrágyáznak és a nagy szél viszi szét. Ellenőrizzük, de ez borzalmas..."

Egy kommentelő azt írta, hogy "Kőbánya is elesett, mindenki a cipőtalpát nézi, hogy mibe lépett. Nagyon durva a szag".

Egy másik hozzászóló szerint: "Garatmaró a bűz, és most már jobban hasonlít a kukásautóból kicsurgó lé szagára, mint a mezőgazdaságban használt trágyára. Elképzelhetetlennek tartom, hogy több városnyi távolságból így érződjön egy sima trágyázás! Ha a szomszéd csinálja, akkor sem ilyen erős. Páty, Érd és XXII. kerület között egy csomó ismerősöm érzi".

Máshonnan is jelezték: "Biatorbágy, Telki, Budakeszi szintén bűzölög. Kellemes pöcegödör szag van, kis disznótrágyával fűszerezve."

De volt aki Szolnokról, sőt Balatonról is hasonló jelenségről számolt be.

Wittinghoff Tamás polgármester a portálnak elmondta, hogy a törökbálinti rendőrőrstől azt az információt kapta, hogy Zsámbékról jön a szag. Ott azonban nem érezik a bűzt, ezt mondta a település vezetője. Szerinte a gyermelyi gyárból jöhet a szag, mert ott minden évben kiszórják a tyúktrágyát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon azt írta, hogy

"Nem kifejezetten időjárási, de mindenképp légköri jelenség Budapesten... A város több, egymástól távol eső pontjáról is azt jelentették, hogy konkrétan ?szag van".

A kommentelők itt is százával jelezték, hogy Budapesten és a távolabbi környezetében is érezték a kellemetlen szagot.

Jelenleg még nem tudni, hogy mi a bűz forrása.

Fotó: illusztráció