Egy törteli lakos közlekedett autóval Martfű külterületén néhány napja, amikor utolért egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautót - írja a 24.hu egy azóta már eltávolított Facebook-poszt alapján.

Az autó vezetője meg akarta előzni a mentőt, még a távolsági fényszóró felvillantásával, továbbá dudálva is többször jelzést adott a mentő sofőrjének. A mentő beteget szállított, ezért a sofőr jól megválasztott sebesség mellett folyamatosan szeretett volna haladni.

"Miután a 23 éves férfi végül mégis megelőzte a mentőautót, hatalmasat büntetőfékezett a sérültet szállító jármű előtt" - áll a cikkben.

Bevallotta bűnösségét a szándékosan fékező férfi - írja a 24.hu. A rendőrség közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ellen.

A lap beszámolója szerint az Országos Mentőszolgálatnak küldött levelében részletesebben is megmagyarázta a történteket.

hirdetés

A levelében a férfi azt írta, hogy csak megkülönböztető fényjelzést használt a mentős, és nem történt büntetőfékezés, amivel gátolta volna a mentőautó előrehaladását. Azzal azonban tisztában van, hogy így sem szabadott volna előznie. Az bosszantotta fel leginkább, hogy miért haladt ilyen lassan (50-60 km/h) miközben sérültet visz. Kihallgatásakor közölték, hogy a beteg sérüléséből adódóan csak ilyen sebességgel tudott közlekedni a mentő. Ez sokkolta, beismerő vallomást tett, elismerte, hogy hibázott, és vállalja a következményeket.

Via: 24.hu


hirdetés